Naša spletna stran za izboljšanje uporabniške izkušnje in analizo obiska uporablja piškotke. Informacije o piškotkih in pravna podlaga.
IZBERITE DRŽAVO:

Kako izbrati pohištvo za otroško sobo?

Praktično od prihoda otroka se (novopečeni) starši soočajo z vprašanjem organizacije otroškega prostora. Številni proizvajalci otroškega pohištva ponujajo razne, že pripravljene rešitve v različnih stilih, ki bodo ustvarile lepo in udobno okolje v sobi kakršne koli velikosti. Če otroku ni mogoče dodeliti ločene sobe, moramo pametno izbrati mesto v prostoru, ki bo namenjeno postelji, mizi in igralni površini, saj bo tam otrok preživel večino svojega časa.

Pri izbiri otroškega pohištva bodite pozorni na sledeče faktorje:

  • Velikost

Otroško pohištvo mora biti primerno starosti otroka. Če govorimo o malčku, mlajšemu od 3 let, mu ne smete izbrati postelje za šolarja ali najstnika niti običajnih miz in stolov.

  • Minimalizem

Izberite dekorativno podobo otroške sobe, ki temelji na premislekih o minimalizmu: pohištva bi moralo biti malo, a dovolj, da bi lahko varno shranili vse, kar potrebujete – tako stvari kot igrače.

  • Prijaznost okolju.

Vse pohištvo v otroški sobi mora biti izdelano iz okolju prijaznih materialov v skladu z okoljskimi standardi. To je še posebej pomembno pri izbiri pohištvenih elementov za majhnega otroka, saj to pohištvo lahko v določenih okoliščinah tudi okusi. Bodite pozorni na materiale, ki se uporabljajo pri izdelavi pohištva, na barvo, ki izpopolnjuje izdelek. Za najvarnejše pohištvo velja pohištvo iz naravnih materialov.

  • Varnost

Pri izbiri elementov otroške sobe je treba precejšnjo pozornost nameniti varnosti. Ne pozabite, da morajo biti postelje za predšolske otroke vedno z ograjo; mize, omare in stoli pa morajo biti izbrani brez ostrih robov, saj se sicer lahko otrok med igro poškoduje.

  • Udobje

Oprema mora biti čim bolj udobna in prijetna.

  • Harmonija

Pomembno vlogo pri tem, koliko časa in kako kakovosten čas bo otrok preživel čas v otroški sobi, igrata zasnova in oprema le-te. Svetle in bogate barve, stilizirano pohištvo bo otroku nedvomno všeč, pospravljanje igrač v za to posebej namenjene predale in delo šolskih nalog na domiselno izbrani pisalni mizi pa bosta lahko zelo vznemirljivi izkušnji.

Izbira postelje

Predšolska postelja

Če se odločite za nakup enojne postelje za otroka, mlajšega od 3 let, resno razmislite o smiselnosti takšnega nakupa. Za otroka bo enojna postelja zelo prostorna. To je obdobje, ko bo prešel iz varnega objema svoje matere na samostojen spanec, zato se ob preveliki postelji ne bo mogel počutiti zaščitenega. Zato je za otroka do treh let najprimernejša klasična otroška posteljica s spuščenim dnom v spodnjem delu ter dovolj visoko zaščitno ograjico. Za otroka od 3. do 6. leta starosti se zdi najboljša rešitev stilizirana postelja ali majhen (raztegljiv) kavč oz. fotelj z udobnim spalnim prostorom. Vendar ne pozabite, da je pri nakupu kavča oz. fotelja za udoben spanec vašega otroka bolje izbrati takšnega z vzmetnico ali pa nanj položiti nadvzmetnico.

Postelja za šolarja in najstnika

V tem primeru je zelo ustrezna enojna postelja z udobno vzmetnico srednje trdote. Seveda bi bilo (naj)bolje izbrati posteljo v določenem slogu, saj do te starosti otrok običajno že razvije svoj okus. Pohištvo v slogu otrokove najljubše risanke ali risanega junaka bo zagotovo razveselilo vašega otroka in v takšno posteljo se bo rad vračal. Če imate dva otroka in razmišljate o nakupu pograda, dajte prednost modelom z visokimi stranicami zgornjega nadstropja in udobni trdni lestvi.

Izbira mize in stola

Miza in stol morata biti primerna otrokovi starosti. Prilagodljivo pohištvo, kot sta pisarniški stol in višinsko nastavljive mize, so odlična rešitev. Bodite pozorni na delovno površino pisalne mize – preverite, da bo dovolj prostora za šolske potrebščine, knjigo in delovni zvezek.

Pri izbiri mize in stola je priporočljivo upoštevati naslednja razmerja:

  • otroška višina od 110 do 119 cm – miza/stol: 52/32 cm;
  • otroška višina od 120 do 129 cm – miza/stol: 57/35 cm;
  • otroška višina od 130 do 139 cm – miza/stol: 62/38 cm.

Organizirana igralna površina

Prostor za igro v otroški sobi je praviloma mesto, kjer se lahko otrok igra s svojimi najljubšimi igračami. Poskrbite za otroku zlahka dosegljive stenske police, na katere lahko otrok po koncu igre enostavno pospravi svoje najljubše avtomobilčke ali barbike. Potrebujete tudi košaro ali prostorno škatlo s pokrovom za igrače, v kateri so lahko lego kocke, posoda in druge majhne igrače.

Pripravljene rešitve za otroško sobo

Na naši spletni strani so predstavljene različne rešitve za otroško sobo – modularni sistemi otroških sob. Njihova prednost je ta, da lahko izberete samo tiste elemente, ki bodo vašemu malčku pomagali, da se bo počutil varno in prijetno. Glede na velikost sobe lahko za stvari izberete velikost omare, vrsto komode, police, stilsko ali klasično posteljo – in vse to bo narejeno v istem slogu.

Povedano drugače: izognili se boste balastu, ki ga ne potrebujete in izbrali le tisto (stilsko ujemajoče se) pohištvo, za katerega ocenjujete, da ga vaš malček zares potrebuje. Tako boste prihranili pri denarju, prostoru in času. V kolikor imate pri izbiri posameznih elementov težave, se obrnite na naše prijazne svetovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali.

Prijetno nakupovanje na Svetpohistva.si!


MNENJA STRANK

Stol Paesana natur

   Gal - 2021-01-25

Kvalitetni lepi stoli.

Postelja Muni 120x200 cm - črna

   Marjana - 2021-01-25

letveno dno ok, postelja primerna ceni, prešitje na vzglavju v realnosti vizualno izgleda dosti slabše kot na sliki, drugače postelja ok

+ postelja primerna ceni

Postelja Lavine - 120x190 cm

   Vanja - 2021-01-24

sem zelo zadovoljna, postelja, kot sem želela, tudi zaradi pomoči oz predstave prodajalec, prijaznost do stran, kar šteje veliko. Hvala in lep pozdrav.

Vzmetnica Polo - 90x200 cm

   NEA - 2021-01-23

Super,odlično

Vzmetnica Polo - 160x200 cm

   Cvetko - 2021-01-23

Upam da bo na dolgi rok takšna kot je sedaj. Zelo dobra vzmetnica. Poslali so mi celo "boljšo" vzmetnico Pocket roll II . Dostava ok.

Letveni pod Medico Lux 80x200 cm

   Cvetko - 2021-01-23

Zelo dobri podi. Že imam takšne v drugi postelji. Možnost nastavitve vzglavja je dodaten plus.

Stol Paesana natur

   Matjaž - 2021-01-21

Lepi stoli. Cena top. Dostava hitra. 10tka

+ Top...

Klop Cleo

   Katarina - 2021-01-21

Odličen izdelek!

GOR