Naša spletna stran za izboljšanje uporabniške izkušnje in analizo obiska uporablja piškotke. Informacije o piškotkih in pravna podlaga.
IZBERITE DRŽAVO:

Izbira postelj za družino z dvema ali več otroki

Ne le kakovostno preživljanje prostega časa, tudi kakovost počitka je odvisna od tega, kako prijetno je vzdušje v vašem domu. In če govorimo o ustvarjanju prostora za spanje v otroški sobi, potem izbira pohištva resnično postane zahtevna naloga. Že izbiranje opreme otroške spalnice za enega otroka ni lahka, če pa je v družini več otrok, se naloga močno zaplete. Še posebej, če so otroci različnega spola. Kako izbrati čim bolj ustrezno posteljo za otroka, bomo podrobneje preučili v nadaljevanju.

Pomembna pravila pri urejanju prostora za spanje otroka

Pri urejanju spalnega prostora za otroka oz. otroke bodite pozorni na naslednje: okvir postelje, vzmetnico ali nadležišče, prisotnost predalov za posteljnino oz. shranjevanje igrač.

Spanje

Pri načrtovanju otroške sobe je posebno pozornost treba nameniti izbiri postelje: ne glede na to, ali gre za posteljo ali raztegljiv kavč, mora biti za otroka udobna in privlačna. Da, tudi privlačnost je pomembna. Če za vašega otroka to pomeni svetle barve in vzorce, potem bi jih morali uporabiti. Dobra postelja bo vašemu malčku olajšala pot v posteljo in ta postopek bo zanj bistveno bolj prijeten kot sicer. Pa tudi za vas …

Vzmetnica ali prevleka

Kakovost otrokovega spanca je v precejšni meri odvisna od kakovosti vzmetnice. Zato strokovnjaki priporočajo izbiro ortopedskih vzmetnic, ki ne zagotavljajo le zdravega in globokega spanca, temveč nudijo tudi ustrezno podporo hrbtenici. Drža se oblikuje že v otroštvu in ena najpomembnejših komponent je položaj hrbta med spanjem. Zato velja pravilo, da pri otroških vzmetnicah ne gre varčevati …

Posteljnina

Zelo pomembno je, da otroka že od otroštva naučimo urejanja. S tem, ko bo za seboj pospravil posteljo, se bo naučil reda, priročni shranjevalni predali pa bodo celoten postopek spremenili v zanimivo in prijetno izkušnjo.

Pograd, enojna postelja ali zložljivi kavč?

Številni starši pri izbiri postelje za dva ali več otrok pogostokrat tuhtajo, kaj točno je primerno za vlogo postelje. In da, to je res precej težko vprašanje, v veliki meri odvisno od velikosti sobe, ki naj bi bila namenjena otroški sobi. Seveda ta ni namenjena le spancu in delanju domačih nalog. Na primer: če je v sobi veliko prostora, potem ni treba preveč razmišljati – več enojnih postelj bo uspešno rešilo težavo. V majhnih sobah pa lahko veliko prostora prihranite s pogradom ali zložljivim kavčem oz. celo raztegljivim foteljem.

Prednosti pograda

Glavne prednosti pograda so kompaktnost, privlačen dizajn za otroka in ugodna cena. Pograd je dolgoročen nakup, s katerim boste znatno prihranili prostor v spalnici, hkrati pa bodo otroci z veseljem odšli spat, ne glede na videz pograda. Navsezadnje je to prava dogodivščina – pograd namreč otroku predstavlja dom v malem, ki je lahko namenjen bodisi spanju bodisi igri.

Sodobni proizvajalci pohištva izdelujejo tudi posebne – sestavljene modele pogradov, ki jih kasneje, ko otroci odrastejo, lahko razdelimo na dve ločeni enojni postelji. Takšna izbira je še posebej dobrodošla, ko gre za otroke različnih spolov, ki jim bo v določeni starosti bolj ustrezno spati ločeno v različnih sobah. Takšne postelje po ugodnih cenah najdete tudi na naši spletni strani Svetpohitva.si.

Prednosti enojne postelje

Zagotovo je prednost otroške enojne postelje ta, da jo kupec lahko izbere v popolnoma vsakem dizajnu. Danes skoraj vsak proizvajalec notranjega pohištva predstavlja svojo linijo otroških spalnic. In to ne le v različnih barvnih stilih, temveč tudi v slogih priljubljenih risank. Precej takšnih variant otroških postelj, ki se lahko pokažejo tudi kot modeli dirkalnih avtov ipd., najdete v naši spletni strani in to po zelo ugodnih cenah.

Prednosti zložljivih kavčev oz. raztegljivih foteljev

Za razliko od enojnih postelj boste s takšno različico močno prihranili s prostorom v sobi. Ob tem se velja uzreti po nadležišču za posteljo, ki vam bo omogočilo, da kakovostno izravnate prostor za spanje otroka. Stroški raztegljivega kavča so pogosto le nekoliko višji od stroškov enojne postelje. Zagotovo ima takšen izbor še eno prednost in to je, da ko takšna različica ni raztegnjena, jo lahko vi ali vaš otrok izkoristite tudi kot prostor za sprostitev.

Pomembno: ne glede na to, kaj izberete, s pravilnim pristopom lahko katera koli od izbranih različic zagotovi udoben spanec za otroka oz. otroke. In če imate med postopkom izbire ali oddaje naročila kakršna koli vprašanja glede konfiguracije ali parametrov spalnega prostora, se lahko kadar koli obrnete na naše prijazne in strokovno podkovane svetovalce. Skupaj se boste lažje in pravilno odločili.

Želimo vam prijetno izbiro s Svetpohistva.si!


MNENJA STRANK

Stol Paesana natur

   Gal - 2021-01-25

Kvalitetni lepi stoli.

Postelja Muni 120x200 cm - črna

   Marjana - 2021-01-25

letveno dno ok, postelja primerna ceni, prešitje na vzglavju v realnosti vizualno izgleda dosti slabše kot na sliki, drugače postelja ok

+ postelja primerna ceni

Postelja Lavine - 120x190 cm

   Vanja - 2021-01-24

sem zelo zadovoljna, postelja, kot sem želela, tudi zaradi pomoči oz predstave prodajalec, prijaznost do stran, kar šteje veliko. Hvala in lep pozdrav.

Vzmetnica Polo - 90x200 cm

   NEA - 2021-01-23

Super,odlično

Vzmetnica Polo - 160x200 cm

   Cvetko - 2021-01-23

Upam da bo na dolgi rok takšna kot je sedaj. Zelo dobra vzmetnica. Poslali so mi celo "boljšo" vzmetnico Pocket roll II . Dostava ok.

Letveni pod Medico Lux 80x200 cm

   Cvetko - 2021-01-23

Zelo dobri podi. Že imam takšne v drugi postelji. Možnost nastavitve vzglavja je dodaten plus.

Stol Paesana natur

   Matjaž - 2021-01-21

Lepi stoli. Cena top. Dostava hitra. 10tka

+ Top...

Klop Cleo

   Katarina - 2021-01-21

Odličen izdelek!

GOR