Naša spletna stran za izboljšanje uporabniške izkušnje in analizo obiska uporablja piškotke. Informacije o piškotkih in pravna podlaga.
IZBERITE DRŽAVO:

Kaj je dobro vedeti pred nakupom kotne sedežne garniture?

Pred nakupom kotne sedežne garniture se je treba najprej odločiti za njeno velikost. Pomembno je, da velikost kotne sedežne garniture prilagodimo prostoru in ne obratno. Šele, ko izberete dimenzije, lahko začnete iskati primeren model, primerjati cene in izbirati tkanino oz. material.

Zakaj je izbira ustrezne velikosti tako zelo pomembna?

Razlaga je povsem preprosta. Predstavljajte si, da izberete vaš sanjski kavč, ki ga za nameček dolgo čakate, ko pa ta pride in ga vnesete v dnevno sobo, ugotovite, da vanj ne sodi. Nato poskusite s premikanjem preostalega pohištva, reorganizacijo dnevne sobe, pa še vedno ni pravega zadovoljstva, saj preprosto stvari ne funkcionirajo. Kavč še vedno moti razporeditev ali pa celo pregradi pot do kakšnega prostora. Seveda boste tak izdelek želeli vrniti. Toda to zahteva čas. Po tem boste morali znova izbrati in počakati na nov model. In zdaj ste izgubili že najmanj dva meseca.

Ali pa druga varianta: kavč ste uspešno vnesli v dnevni prostor, popolnoma se prilega, vsi so zadovoljni. Zdaj pa se odločite, da bi ga radi raztegnili v posteljo za goste, a hitro ugotovite, da to ne bo mogoče, saj v prostoru ni dovolj prostora za kaj takšnega. Kavča morda v takšnem primeru resda ne boste zamenjali, vendar se boste strinjali, da je neprijetno plačevati za mehanizem, ki ga nikoli ne boste uporabljali.

Da bi se izognili takšnim in podobnim incidentom, je treba opraviti predhodne meritve. Tu so zelo pomembne dimenzije kotne sedežne garniture. Ko začnete meriti, upoštevajte popolnoma vse, tudi pohištvo, ki je že na voljo v sobi, vrata. Po namestitvi novega kotnega kavča dnevna soba ne sme biti videti neurejena in pohištvo ne sme utesnjeno.

Pomembno je tudi to, da je za vas gibanje in premikanje po sobi prijetno. Priporočilo je, da razdalja med pohištvenimi elementi znaša vsaj 80 cm. Če imate majhno kvadraturo dnevne sobe, lahko vzamete manjši kotni kavč. Proizvajalci so se naučili delati tudi takšne (funkcionalne) artikle. Prednost takšnih sedežnih garnitur je priročna geometrija. Namesto linearnega kavča in dveh foteljev lahko kupite kotno sedežno garnituro. Poleg tega bo takšna možnost zavzela veliko manj prostora.

Ko naštudirate dimenzije, je čas, da se odločite, ali potrebujete mehanizem za preoblikovanje kavča v ležišče. Upoštevajte, da imajo takšni izdelki precej prostorno in udobno ležišče. In vaši gostje, ki na zabavi ostanejo pozno v noč, bodo zagotovo hvaležni, če jim ponudite nočitev.

Prva točka je povsem jasna. Pred nakupom opravite meritve. Tega koraka nikoli ne smete preskočiti!

Cene garnitur se lahko močno razlikujejo glede na izbrani material
Zdaj pa še nekaj o cenah. Pred nakupom prve cenovno dostopne kotne sedežne garniture bodite pozorni na njene karakteristike. Najverjetneje ne bo brez dodatnega ležišča niti brez shranjevalnega predala. Če vam ustreza to sicer ustreza, potem odlično. A obstaja še ena stvar, ki ji je treba posvetiti precej pozornosti: tkanina, s katero je kavč oblazinjen.

Zakaj je treba biti pozoren na to, ko razmišljamo o cenah? Zato, ker so stroški tkanine za oblazinjenje lahko enaki celo četrtini cene sedežne garniture. Številni kupci so zaradi tega pred nakupom prestrašeni in ogorčeni. A ne sklepajte hitro! Visoki stroški so namreč v celoti upravičeni. Poglejmo, zakaj.

Predstavljajte si, da ste kupili odličen visokokakovosten kavč, res vam je všeč, se prilega po velikosti, popolnoma se prilagaja meram dnevne sob. A ob nakupu ste se odločili, da prihranite denar pri izbiri tkanine in dobesedno že čez nekaj mesecev tkanina ni več tako svetla, barva ni tako enakomerna in na površini so se začele pojavljati prve nitke. In po drugem mesecu uporabe so se pojavile še manjše luknjice. Kaj storiti? Iti v nakup novega kavča? Ali pa ga na novo preobleči? Obe možnosti stanejo, milo rečeno, precej denarja.

Zato vam svetujemo, da ne varčujete pri tkaninah za oblazinjenje. To je neke vrste naložba v prihodnost, ki se bo zagotovo obrestovala.

Če želite prihraniti, iščite manj znane proizvajalce

Kaj še morate vedeti o cenah? Oglejte si artikle različnih proizvajalcev. Izdelani so iz enakih materialov, izbira tkanine se ne razlikuje, videz v nekaterih primerih tudi. Cena pa se močno razlikuje. Zakaj se to dogaja? Številne znamke napihnejo cene samo zaradi svojega imena. Če želite prihraniti denar, je smiselno iskati manj znane tovarne.

Če želite prihraniti, morate biti pozorni tudi na sledeče: dobra stvar spletnega nakupovanja je, da niste omejeni na to, kje živite. Z drugimi besedami, če živite na obrobju mesta, lahko kupite veliko kotno garnituro, ki jo je v trgovini težko najti tudi v prestolnici. Kaj imajo prihranki s tem? Spletno mesto ima dva odlična razdelka: promocije in razprodaje. Zelo pogosto je na takšnih razdelkih odlično oblazinjeno pohištvo po precej dostopnejši ceni. Rezultat je dvojno varčevanje: pri izdelku in pri njegovi dostavi.

Kot lahko vidite, če upoštevate vse zgoraj, lahko pridete do ugodnega kavča, ki se bo razlikoval po kakovosti, udobju in dolgi življenjski dobi. Najpomembneje pa je, da po prejetju nad tem ne boste razočarani. Uživajte v nakupovanju in pustite, da novo pohištvo v vaš dom prinese le prijetne občutke in udobje!


MNENJA STRANK

Postelja Roma - 180x200 cm - bela

   Slavica - 2022-09-18

Služi namenu

+ Hitro sestavljiva, ugodna cena

- Ceni primerna kvaliteta

TV komoda Planada 2 - bela

   Denis - 2022-09-12

Osebje je zelo prijazno in tudi komoda za tv je bila ob dostavi zaščitena kot mora biti. Super izdelek!

+ -Odlična za to ceno

Jedilna miza Lavina 1 - bela+visok sijaj bela

   REFIK - 2022-09-11

odlična miza

Jedilna miza Lavina 1 - bela+visok sijaj bela

   xxxxx - 2022-09-10

odličen izdelek takšen je kakor je bil opisan v spletni trgovini priporočam nakup .odlična miza

Raztegljiva jedilna miza Bacardi - naravni hrast / črna

   Vito - 2022-09-05

Stol je super, odusevljeni

Trosed Safir - siv

   Danijela - 2022-08-28

Zelo zadovoljni

Postelja Lalita 180x200 cm

   Ines - 2022-08-22

Malo sva bila skeptična na začetku ker je postelja precej velika za malo denarja in se je izkazalo da je to bila najboljša odločitev.

+ Super postelja, precej zadovoljni :)

- Navodila bi lahko bila mal bolj pregledna, ampak vse okej.

Kotna sedežna garnitura Megan

   Omer - 2022-08-21

Zelo lepa in udobna sedežna.

+ Udobno ležišče za spanje.

- Zaenkrat jih ni.

GOR