Naša spletna stran za izboljšanje uporabniške izkušnje in analizo obiska uporablja piškotke. Informacije o piškotkih in pravna podlaga.
IZBERITE DRŽAVO:

Kaj je dobro vedeti pred nakupom kotne sedežne garniture?

Pred nakupom kotne sedežne garniture se je treba najprej odločiti za njeno velikost. Pomembno je, da velikost kotne sedežne garniture prilagodimo prostoru in ne obratno. Šele, ko izberete dimenzije, lahko začnete iskati primeren model, primerjati cene in izbirati tkanino oz. material.

Zakaj je izbira ustrezne velikosti tako zelo pomembna?

Razlaga je povsem preprosta. Predstavljajte si, da izberete vaš sanjski kavč, ki ga za nameček dolgo čakate, ko pa ta pride in ga vnesete v dnevno sobo, ugotovite, da vanj ne sodi. Nato poskusite s premikanjem preostalega pohištva, reorganizacijo dnevne sobe, pa še vedno ni pravega zadovoljstva, saj preprosto stvari ne funkcionirajo. Kavč še vedno moti razporeditev ali pa celo pregradi pot do kakšnega prostora. Seveda boste tak izdelek želeli vrniti. Toda to zahteva čas. Po tem boste morali znova izbrati in počakati na nov model. In zdaj ste izgubili že najmanj dva meseca.

Ali pa druga varianta: kavč ste uspešno vnesli v dnevni prostor, popolnoma se prilega, vsi so zadovoljni. Zdaj pa se odločite, da bi ga radi raztegnili v posteljo za goste, a hitro ugotovite, da to ne bo mogoče, saj v prostoru ni dovolj prostora za kaj takšnega. Kavča morda v takšnem primeru resda ne boste zamenjali, vendar se boste strinjali, da je neprijetno plačevati za mehanizem, ki ga nikoli ne boste uporabljali.

Da bi se izognili takšnim in podobnim incidentom, je treba opraviti predhodne meritve. Tu so zelo pomembne dimenzije kotne sedežne garniture. Ko začnete meriti, upoštevajte popolnoma vse, tudi pohištvo, ki je že na voljo v sobi, vrata. Po namestitvi novega kotnega kavča dnevna soba ne sme biti videti neurejena in pohištvo ne sme utesnjeno.

Pomembno je tudi to, da je za vas gibanje in premikanje po sobi prijetno. Priporočilo je, da razdalja med pohištvenimi elementi znaša vsaj 80 cm. Če imate majhno kvadraturo dnevne sobe, lahko vzamete manjši kotni kavč. Proizvajalci so se naučili delati tudi takšne (funkcionalne) artikle. Prednost takšnih sedežnih garnitur je priročna geometrija. Namesto linearnega kavča in dveh foteljev lahko kupite kotno sedežno garnituro. Poleg tega bo takšna možnost zavzela veliko manj prostora.

Ko naštudirate dimenzije, je čas, da se odločite, ali potrebujete mehanizem za preoblikovanje kavča v ležišče. Upoštevajte, da imajo takšni izdelki precej prostorno in udobno ležišče. In vaši gostje, ki na zabavi ostanejo pozno v noč, bodo zagotovo hvaležni, če jim ponudite nočitev.

Prva točka je povsem jasna. Pred nakupom opravite meritve. Tega koraka nikoli ne smete preskočiti!

Cene garnitur se lahko močno razlikujejo glede na izbrani material
Zdaj pa še nekaj o cenah. Pred nakupom prve cenovno dostopne kotne sedežne garniture bodite pozorni na njene karakteristike. Najverjetneje ne bo brez dodatnega ležišča niti brez shranjevalnega predala. Če vam ustreza to sicer ustreza, potem odlično. A obstaja še ena stvar, ki ji je treba posvetiti precej pozornosti: tkanina, s katero je kavč oblazinjen.

Zakaj je treba biti pozoren na to, ko razmišljamo o cenah? Zato, ker so stroški tkanine za oblazinjenje lahko enaki celo četrtini cene sedežne garniture. Številni kupci so zaradi tega pred nakupom prestrašeni in ogorčeni. A ne sklepajte hitro! Visoki stroški so namreč v celoti upravičeni. Poglejmo, zakaj.

Predstavljajte si, da ste kupili odličen visokokakovosten kavč, res vam je všeč, se prilega po velikosti, popolnoma se prilagaja meram dnevne sob. A ob nakupu ste se odločili, da prihranite denar pri izbiri tkanine in dobesedno že čez nekaj mesecev tkanina ni več tako svetla, barva ni tako enakomerna in na površini so se začele pojavljati prve nitke. In po drugem mesecu uporabe so se pojavile še manjše luknjice. Kaj storiti? Iti v nakup novega kavča? Ali pa ga na novo preobleči? Obe možnosti stanejo, milo rečeno, precej denarja.

Zato vam svetujemo, da ne varčujete pri tkaninah za oblazinjenje. To je neke vrste naložba v prihodnost, ki se bo zagotovo obrestovala.

Če želite prihraniti, iščite manj znane proizvajalce

Kaj še morate vedeti o cenah? Oglejte si artikle različnih proizvajalcev. Izdelani so iz enakih materialov, izbira tkanine se ne razlikuje, videz v nekaterih primerih tudi. Cena pa se močno razlikuje. Zakaj se to dogaja? Številne znamke napihnejo cene samo zaradi svojega imena. Če želite prihraniti denar, je smiselno iskati manj znane tovarne.

Če želite prihraniti, morate biti pozorni tudi na sledeče: dobra stvar spletnega nakupovanja je, da niste omejeni na to, kje živite. Z drugimi besedami, če živite na obrobju mesta, lahko kupite veliko kotno garnituro, ki jo je v trgovini težko najti tudi v prestolnici. Kaj imajo prihranki s tem? Spletno mesto ima dva odlična razdelka: promocije in razprodaje. Zelo pogosto je na takšnih razdelkih odlično oblazinjeno pohištvo po precej dostopnejši ceni. Rezultat je dvojno varčevanje: pri izdelku in pri njegovi dostavi.

Kot lahko vidite, če upoštevate vse zgoraj, lahko pridete do ugodnega kavča, ki se bo razlikoval po kakovosti, udobju in dolgi življenjski dobi. Najpomembneje pa je, da po prejetju nad tem ne boste razočarani. Uživajte v nakupovanju in pustite, da novo pohištvo v vaš dom prinese le prijetne občutke in udobje!


MNENJA STRANK

Vzmetnica Pocket Roll memory - 90x200 cm

   Beti - 2021-07-14

Ocene zapišem ko bomo sestavili otroško sobico in uporabili vzmetnico, vzglavnik, stolček in letvico, zaenkrat pa se vam moram iskreno iz srca zahvalit za tako hitro dostavo in pohvaliti prijaznost vašega prodajnega osebja. Zagotovo še kaj naročim pri vas. Ko vse prejeto sestavimo, pa vam podam še ocene in komentarje za izdelke.

Vzmetnica Polo - 120x200 cm

   Milica - 2021-07-12

Super glede kvalitete,prodaje in dotave.

Postelja Venice 180x200

   joža - 2021-07-03

masivna močna visoka postelja nekoliko razočara barva je popolnoma sfaljena;, ko da bi bila pobarvana z 40 ler starim rjavim sandolinsom, lepša bi bila naravna barva smreke

+ masivna močna visoka postelja

- barva je popolnoma sfaljena, ko da bi bila pobarvana z 40 ler starim rjavim sandolinsom, lepša bi bila naravna barva smreke

Letveni pod TW fix special 90x200 cm

   joža - 2021-07-03

dobr zaadeva

+ solidna

Vzmetnica Magnat memory-lateks-cocos 3D - 160x200 cm

   Lidija - 2021-07-03

Z vzmetnico Magnat memory lateks-cocos 3D sem izredno zadovoljna; ravno pravšna trdota, primerno visoka, spanje odlično. Škoda, ker je blagovna znamka Neolux zapostavljena v primerjavi z ostalimi, pri katerih plačaš predvsem promovirano blagovno znamko. Npr: Dormeo, Meblo ipd. Pri Neoluxu sem za ugodno ceno kupila super kvaliteto. Zelo priporočam! Vsekakor pa moram pohvalit tudi spletno trgovino Svetpohištva. Trgovec, s katerim sem kontaktirala ob naročitvi vzmetnice je izredno prijazen in posloven, hkrati pa še zelo zabaven. Kako lepo bi bilo, če bi bili v vseh spletnih trgovinah tako prijazni in fleksibilni. Pohvalo pa si zasluži tudi dostavljalec vzmetnice. Čista desetka! Če si želite tudi vi prijetno izkušnjo, so uslužbenci Svetpohistva.si, pravi naslov. Zelo priporočam!

+ primerna trdota, višina, letna in zimska stran, odlična kvaliteta

Postelja Roma - 180x200 cm

   Kupec - 2021-06-29

Izgled v redu, cena ok.

+ Lepa

- Ni kaj preveč trdnen les, borovci pač

Otroški fotelj z ležiščem Rito

   Saša - 2021-06-28

Zelo preprost nakup, dobra podpora kupcu.

+ Udoben, kvaliteten enosed, zelo preprosto se razstavi v ležišče, ki je dovolj veliko za odraslo osebo.

- Barva na vzorcu (na spletni strani) zelo odstopa od dejanske barve.

Visoki predal + 10 cm

   Gorazd - 2021-06-27

Res odlična postelja. Kompaktno, trdno ogrodje, praktična, zelo kvalitetna, najbolj sem bil pozitivno presenečen nad res domislnim in enostavnim načinom sestave postelje. Hitro in enostavno se jo sestavi, saj ima domiselen sistem privijačenja. Priporočam nakup vsakemu, ki se zadovolji le z kvaliteto.

+ Kompaktna postelja, res enostavno sestaviti, kvalitetna.

- Jih ne najdem.

GOR