Naša spletna stran za izboljšanje uporabniške izkušnje in analizo obiska uporablja piškotke. Informacije o piškotkih in pravna podlaga.
IZBERITE DRŽAVO:

Pet razlogov za nakup kotne sedežne garniture

Udobje, lepota, slog, nenavadna geometrija – o vsem tem je govora, ko gre za kotne sedežne garniture. Pojavile so se šele v začetku 19. stoletja v ZDA in hitro pridobile na popularnosti. Takrat je bilo takšno, za tiste čase nenavadno oblazinjeno pohištvo, pravcata ekstravaganca. Zdaj si ga lahko privošči vsak.

Zakaj priporočamo nakup kotne sedežne garniture?

Za to obstaja kar 5 razlogov:

  • udobje,
  • slog,
  • organizacija prostora,
  • praktičnost,
  • v primeru transformacijskega mehanizma zelo prostorno spalno mesto.

Udobje

Začnimo z udobjem. Modeli kotnih sedežnih garnitur so med najbolj udobnimi. In vse zahvaljujoč posebnostim njihove zasnove. Lahko so v obliki črke U ali v obliki črke L. In v obeh primerih dobite priložnost ne le sedeti, ampak ležati! Pri tem vam bodo pomagali isti kotni elementi. V primeru linearnega kavča ne boste mogli udobno poležavati, v primeru kotnega pa lahko.

Slog

Slog, estetika, lepota – vsi ti koncepti niso tako tuji oblazinjenemu pohištvu. Že oblika je lahko pokazatelj sloga. Izbirate lahko med modeli za pisarno ali dom. Izdelani bodo v različnih stilih in imajo popolnoma različne lastnosti.

Na primer: lahko izberete udoben kavč brez naslonov za roke. Kaj s tem dobimo? Vsaj en dodatni sedež. Poleg tega bo soba videti veliko bolj prostorna. Lahko pa izberete izdelek s širokimi nasloni za roke, na katerem bo lesena podloga. Kaj nam to prinese? Potreba po mizici za kavo izgine. Daljinec, skodelico, krožnik, revijo ali časopis lahko postavite kar na takšen naslon. In vsi ti predmeti vam bodo dobesedno na dosegu roke. Priročno, kajne?

Organizacija prostora

Še en dober razlog za izbiro kotnega kavča je ta, da lahko izvrstno uredite prostor dnevne sobe. Ta faktor bo še posebej pomemben pri opremljanju garsonjere, kjer imamo v eni sobi prostor za spanje, počitek, delo, kuhanje in prehranjevanje. Te cone so ločene s pohištvenimi elementi. Kotna sedežna garnitura bo pomagala ločiti rekreacijsko območje od vseh ostalih. Če želite, jo lahko potisnete celo na sredino sobe. Notranjost bo od tega imela le koristi. Modeli v obliki črke U so najbolj primerni za takšne namene.

Praktičnost

Dotaknimo se še praktičnosti. Mnoge dnevne sobe imajo tako imenovani 'mrtvi kot'. Zelo pogosto ima dnevna soba kot, ki v sobi ostane neuporabljen. A tudi to so kvadratni metri! Zakaj ne bi kavč postavili prav v ta kotiček? Velikost izdelkov je tako raznolika, da lahko preprosto izberete možnost, ki vam ustreza. Tako boste celo sobo z omejenim prostorom naredili zelo funkcionalno.

Poleg tega ima skoraj vsaka kotna garnitura predal za shranjevanje posteljnine, vzglavnikov ali drobnih malenkosti. In to je priložnost, da v svoji že tako natrpani omari osvobodite nekaj polic. Izberite model s predalom za shranjevanje in vanjo položite posteljnino. Ostala bo tako čista in sveža, kot je bila.

Transformacija v ležišče

Današnji modeli kotnih sedežnih garnitur na tržišču nudijo zares različne možnosti transformacij v ležišče. Vsaka garnitura pa ima svoje zakonitosti, ko je govora o velikosti ležišča. Jasno pa je, da večje kot so prvotne mere, večje bo tudi samo spalno mesto.

Povzetek

Če iščete zanimivo notranjo rešitev za vašo dnevno sobo, potem je kotna sedežna garnitura morda celo najboljša od vseh. A pred nakupom se prepričajte, da je velikost izbrana optimalno. S pomočjo takšnega pohištva si boste priskrbeli dodatno ležišče, sprostili več polic v omari ali zapolnili prazen kot.

Pomembno! Pred nakupom obvezno naredite predhodne meritve prostora, kamor nameravate postaviti kotno garnituro.

Želimo vam uspešno nakupovanje in dobro voljo! Če imate kakršna koli vprašanja o izbiri kotnega kavča, se lahko kadar koli obrnete na svetovalce Svetpohistva.si.


MNENJA STRANK

Pograd Max-2 - 80x200 cm

   Veronika Čater - 2021-10-20

Zadovoljna z pogradom in ceno. Tudi ležišče je primerbo za majhne otroke

+ Hitra sestava

Stol Vigan moder

   Biserka Glasnovic - 2021-10-14

Stolice su identične bojom i modelom kao na slici. Izuzetno kvalitetne i prekrasno izgledaju u interijeru. Dostava brza i odlična komunikacija sa prodavačem. Za svaku pohvalu. Moja iskrena preporuka

+ Izvrsna kvaliteta

- Nema

Letveni pod RK 25 FIX 140x200 cm

   Nevenka - 2021-10-12

Priporočam, glede cene, glede kvalitete ter dostave.

Vzmetnica Polo - 160x200 cm

   Majda - 2021-10-12

Z vzmetnico smo zelo zadovoljni. Spanje na njej je odlično. Upamo le, da bo v takem stanju ostala čim bolj dolgo.

+ Veliko udobje.

Omara BC-07 bela sijaj

   bruno - 2021-10-06

Dobar omjer cijene i kvalitete

+ Kvaliteta

- Cena

Postelja v omari BC-12 bela sijaj - 160x200 cm

   bruno - 2021-10-06

Super krevet odličan je, na dostavu se čeka 30 dana... Ostalo je sve ok kvaliteta iverala je dobra

+ Kvaliteta dostava super je

- previše djelova redoslijed slaganja je nejasan

Postelja Michigan 140x200 cm Sonoma hrast

   Miraja - 2021-10-02

Hvala za vse in še enkrat hvala za popust

Vzmetnica Polo - 90x190 cm

   Imre - 2021-10-01

Zelo udobno ležišče..

+ Hitra dostava in enostavan prevzem

GOR