Naša spletna stran za izboljšanje uporabniške izkušnje in analizo obiska uporablja piškotke. Informacije o piškotkih in pravna podlaga.
IZBERITE DRŽAVO:

Pet razlogov za nakup kotne sedežne garniture

Udobje, lepota, slog, nenavadna geometrija – o vsem tem je govora, ko gre za kotne sedežne garniture. Pojavile so se šele v začetku 19. stoletja v ZDA in hitro pridobile na popularnosti. Takrat je bilo takšno, za tiste čase nenavadno oblazinjeno pohištvo, pravcata ekstravaganca. Zdaj si ga lahko privošči vsak.

Zakaj priporočamo nakup kotne sedežne garniture?

Za to obstaja kar 5 razlogov:

  • udobje,
  • slog,
  • organizacija prostora,
  • praktičnost,
  • v primeru transformacijskega mehanizma zelo prostorno spalno mesto.

Udobje

Začnimo z udobjem. Modeli kotnih sedežnih garnitur so med najbolj udobnimi. In vse zahvaljujoč posebnostim njihove zasnove. Lahko so v obliki črke U ali v obliki črke L. In v obeh primerih dobite priložnost ne le sedeti, ampak ležati! Pri tem vam bodo pomagali isti kotni elementi. V primeru linearnega kavča ne boste mogli udobno poležavati, v primeru kotnega pa lahko.

Slog

Slog, estetika, lepota – vsi ti koncepti niso tako tuji oblazinjenemu pohištvu. Že oblika je lahko pokazatelj sloga. Izbirate lahko med modeli za pisarno ali dom. Izdelani bodo v različnih stilih in imajo popolnoma različne lastnosti.

Na primer: lahko izberete udoben kavč brez naslonov za roke. Kaj s tem dobimo? Vsaj en dodatni sedež. Poleg tega bo soba videti veliko bolj prostorna. Lahko pa izberete izdelek s širokimi nasloni za roke, na katerem bo lesena podloga. Kaj nam to prinese? Potreba po mizici za kavo izgine. Daljinec, skodelico, krožnik, revijo ali časopis lahko postavite kar na takšen naslon. In vsi ti predmeti vam bodo dobesedno na dosegu roke. Priročno, kajne?

Organizacija prostora

Še en dober razlog za izbiro kotnega kavča je ta, da lahko izvrstno uredite prostor dnevne sobe. Ta faktor bo še posebej pomemben pri opremljanju garsonjere, kjer imamo v eni sobi prostor za spanje, počitek, delo, kuhanje in prehranjevanje. Te cone so ločene s pohištvenimi elementi. Kotna sedežna garnitura bo pomagala ločiti rekreacijsko območje od vseh ostalih. Če želite, jo lahko potisnete celo na sredino sobe. Notranjost bo od tega imela le koristi. Modeli v obliki črke U so najbolj primerni za takšne namene.

Praktičnost

Dotaknimo se še praktičnosti. Mnoge dnevne sobe imajo tako imenovani 'mrtvi kot'. Zelo pogosto ima dnevna soba kot, ki v sobi ostane neuporabljen. A tudi to so kvadratni metri! Zakaj ne bi kavč postavili prav v ta kotiček? Velikost izdelkov je tako raznolika, da lahko preprosto izberete možnost, ki vam ustreza. Tako boste celo sobo z omejenim prostorom naredili zelo funkcionalno.

Poleg tega ima skoraj vsaka kotna garnitura predal za shranjevanje posteljnine, vzglavnikov ali drobnih malenkosti. In to je priložnost, da v svoji že tako natrpani omari osvobodite nekaj polic. Izberite model s predalom za shranjevanje in vanjo položite posteljnino. Ostala bo tako čista in sveža, kot je bila.

Transformacija v ležišče

Današnji modeli kotnih sedežnih garnitur na tržišču nudijo zares različne možnosti transformacij v ležišče. Vsaka garnitura pa ima svoje zakonitosti, ko je govora o velikosti ležišča. Jasno pa je, da večje kot so prvotne mere, večje bo tudi samo spalno mesto.

Povzetek

Če iščete zanimivo notranjo rešitev za vašo dnevno sobo, potem je kotna sedežna garnitura morda celo najboljša od vseh. A pred nakupom se prepričajte, da je velikost izbrana optimalno. S pomočjo takšnega pohištva si boste priskrbeli dodatno ležišče, sprostili več polic v omari ali zapolnili prazen kot.

Pomembno! Pred nakupom obvezno naredite predhodne meritve prostora, kamor nameravate postaviti kotno garnituro.

Želimo vam uspešno nakupovanje in dobro voljo! Če imate kakršna koli vprašanja o izbiri kotnega kavča, se lahko kadar koli obrnete na svetovalce Svetpohistva.si.


MNENJA STRANK

Postelja Mauricius - 90x200 cm - Bela

   Nina - 2022-08-17

S posteljo smo zadovoljni, le stranice oziroma varovalna ograja ni dovolj mocna.

+ Enostavno sestavljanje

- Slabe stranice-niso mocne

Kotna sedežna garnitura Avesta IV

   Maja - 2022-08-16

Dostava in ostala komunikacija odlična.

+ Udobna sedežna, fin material.

- Pričakovala bi, da bodo vse nogice enake. Sprednji v videzu lesa, ostale kovina druge barve.

Klubska miza Valentina III bela

   Barbara - 2022-08-15

Pozdravljeni, zanima me če se to mizico dobi v čisto črni barvi. Hvala za odgovor. Lp Barbara

Postelja Venice II 180x200

   Gabriel - 2022-08-14

Če ne bi imel doma orodje in drugih vijakov ne bi mogel sestaviti postelje. Drugače je je trden in lep izdelek.

+ Lep in trden izdelek

- Narobe izvrtane trije luknje

Omara Lorento L1 - Bela/hrast

   Doroteja - 2022-08-12

Hitra dostava, odlična kvaliteta. Zelo zadovoljni!

Sedežna garnitura Litan

   Manca - 2022-08-10

dobra sedežna za to ceno

+ hitra dostava, odlična komunikacija. Sedežna ok, enostavna montaža

- jih še nisem opazila

Kavč Vary

   zdenka - 2022-08-09

super, pomembni so fedri

Postelja v omari BC-06 - 90x200 cm - bela

   Sanj - 2022-08-07

... brez

+ Sam izdelek

- Montaža komplicirana. Je šlo precej ur...

GOR