Naša spletna stran za izboljšanje uporabniške izkušnje in analizo obiska uporablja piškotke. Informacije o piškotkih in pravna podlaga.
IZBERITE DRŽAVO:

Pet najpogostejših napak pri nakupu sedežne garniture

Nakup kavča oz. sedežne garniture je zelo pomembno in odgovorno opravilo. Prav ta kos pohištva namreč pogosto postane središče celotne hiše oz. stanovanja. A tu pa tam se zgodi, da se bodisi takoj bodisi nekaj časa po nakupu kavča začne njegov novi lastnik pritoževati nad nakupom. Zmedeni med veliko izbiro kavčev proizvajalca mnogi med nami izgubijo pomembne detajle. Da boste s kavčem zares zadovoljni, vam pred izbiro ponujamo seznam petih najpogostejših napak.

Napaka št. ena: napačne dimenzije

Ne glede na to, kako vam je kavč všeč, morate najprej paziti na njegove dimenzije. Nakup premajhnega ali prevelikega kavča verjetno ne bo označen kot uspešen. Zato preden oddate naročilo za svoje najljubše pohištvo, obvezno izmerite svojo (dnevno) sobo in preverite, koliko prostora v njej lahko namenite sedežni garnituri.

Če želite vedeti, ali je določen model primeren za vašo sobo, poskusite vizualizirati, kako bo videti v dodeljenem prostoru. Če želite to narediti, preprosto označite širino in dolžino kavča na tleh in ugotovite (tudi tako, da na to mesto postavite kartonaste škatle), ali bo prišlo do neprijetnosti ob hoji mimo kavču dodeljenega prostora.

Napaka št. dva: nakup kavča, ki vam je neprijeten

Kavč ne bi smel imeti le idealne velikosti za sobo, pač pa bi moral biti tudi udoben za gospodinjstvo. Visokim ljudem svetujemo, naj bodo pozorni na model z globljim sedežem, saj pomaga udobneje sedeti. Če je vaša rast nižja, pa je nasprotno priporočljivo kupiti nekoliko nižje sedežne garniture, na katere se bo lažje vzpenjati oz. usesti.

Če je le mogoče, je bolje, da kavč predhodno preizkusite. Sedite nanj in lezite, poskrbite, da bodo nasloni za roke udobni za vašo rast. Bodite pozorni tudi na to, ali vam je všeč mehkoba kavča. In ne pozabite: na kavču preživimo zelo veliko našega časa.

Napaka št. tri: izbira kavča neustreznega sloga

Kavč se mora prilegati notranjosti prostora in se uskladiti z ostalim pohištvom. Najbolje je, da vse sobe poskusite narisati v za to primernih programih oz. aplikacijah, da si predstavljate, kako bo videti.

Pohištvo, ki ne ustreza oblikovanju preostale notranjosti, pogosto postane moteče in družinski člani hitro začnejo razmišljati o zamenjavi.

Napaka št. štiri: napačen izbor tkanine ali barve

Ena najpogostejših napak je ta, da kupec izbere napačno tkanino za kavč. Logično je, da se pri svoji izbiri ozirate po tistih vrstah tkanin, ki se ne bodo umazale skoraj pri vsakem dotiku. Če je kavč načrtovan za namestitev v prostorih, kjer se zbere celotna družina in se bo pogosto uporabljal, je priporočljivo izbrati precej gosto in močno oblazinjenje.

A ne le vrsta, tudi nepravilen odtenek tkanine lahko postane zelo pereča težava. Zato lahko po potrebi s seboj domov vzamete majhen košček oblazinjenja ter ga primerjate z odtenki notranjosti. Na splošno se lahko kupec osredotoči le na svoj okus, vendar so s praktičnega vidika najboljše rešitve v bež in sivem nevtralnem odtenku.

Napaka št. pet: kavč nižje kakovosti

Kupce, ki se odločijo za nakup kavča, zelo pogosto vodijo pomisleki glede cene. Želijo prihraniti čim več, toda nakup zelo poceni in nekakovostnih pohištvenih predmetov zagotavlja, da jih bo treba čez nekaj let zamenjati. To seveda ni pravilo, je pa pogost pojav.

Kakovosten kavč dolgoročno prihrani denar, saj bo v vašem domu zdržal dlje časa. Kupec mora biti pozoren na kakovost tkanine, montaže, dodatkov itd. Če ti dejavniki niso izpolnjeni, se lahko kavč deformira v letu ali dveh.

Upamo, da vam bodo naši nasveti pomagali pri pravi izbiri. Ne pozabite, da bolj premišljeno kot nakupujete sedežno garnituro, dlje vam bo ta zdržala. Če boste potrebovali kakšno dodatno pomoč pri izbiri sedežne garniture, lahko pokličite svetovalcev Svetpohistva.si.


MNENJA STRANK

Pograd Max-2 - 80x200 cm

   Veronika Čater - 2021-10-20

Zadovoljna z pogradom in ceno. Tudi ležišče je primerbo za majhne otroke

+ Hitra sestava

Stol Vigan moder

   Biserka Glasnovic - 2021-10-14

Stolice su identične bojom i modelom kao na slici. Izuzetno kvalitetne i prekrasno izgledaju u interijeru. Dostava brza i odlična komunikacija sa prodavačem. Za svaku pohvalu. Moja iskrena preporuka

+ Izvrsna kvaliteta

- Nema

Letveni pod RK 25 FIX 140x200 cm

   Nevenka - 2021-10-12

Priporočam, glede cene, glede kvalitete ter dostave.

Vzmetnica Polo - 160x200 cm

   Majda - 2021-10-12

Z vzmetnico smo zelo zadovoljni. Spanje na njej je odlično. Upamo le, da bo v takem stanju ostala čim bolj dolgo.

+ Veliko udobje.

Omara BC-07 bela sijaj

   bruno - 2021-10-06

Dobar omjer cijene i kvalitete

+ Kvaliteta

- Cena

Postelja v omari BC-12 bela sijaj - 160x200 cm

   bruno - 2021-10-06

Super krevet odličan je, na dostavu se čeka 30 dana... Ostalo je sve ok kvaliteta iverala je dobra

+ Kvaliteta dostava super je

- previše djelova redoslijed slaganja je nejasan

Postelja Michigan 140x200 cm Sonoma hrast

   Miraja - 2021-10-02

Hvala za vse in še enkrat hvala za popust

Vzmetnica Polo - 90x190 cm

   Imre - 2021-10-01

Zelo udobno ležišče..

+ Hitra dostava in enostavan prevzem

GOR