Naša spletna stran za izboljšanje uporabniške izkušnje in analizo obiska uporablja piškotke. Informacije o piškotkih in pravna podlaga.
IZBERITE DRŽAVO:

Linearna ali kotna sedežna garnitura

Proizvajalci običajno razdelijo kavče na kotne in linearne. Zdi se, da je vse jasno, vendar ni vedno tako! Izkazalo se je, da ima vsaka od teh oblik svoje oblikovalske značilnosti. Obstaja veliko različic linearnih in kotnih sedežnih garnitur. Skušajmo ugotoviti, katera je najboljša varianta za vas!

Lastnosti linearnih kavčev

Praviloma je ta vrsta oblazinjenega pohištva kompaktne velikosti. Globina sedeža bo odvisna od mehanizma transformacije, ki se uporablja za pretvorbo ležišče. Ta indikator se lahko giblje od 70 do 120 cm. Takšni modeli se enako dobro prilegajo v velike kot majhne dnevne sobe. Izberete lahko med številnimi različnimi variantami.

Značilnosti kotnih sedežnih garnitur

Pri kotnih garniturah je vse skupaj nekoliko bolj zapleteno. Uvodoma je treba vedeti, da obstajata dve različni obliki kotih sedežnih garnitur: L-oblika in U-oblika. Prva možnost je bolj primerna za majhne, druga pa za bolj prostorne prostore.

Z modularno kotno sedežno garnituro lahko samostojno spremenite njene elemente. Pogosto takšni modeli vključujejo tudi majhno klop, ki se lahko uporablja kot opora za noge ali kot mizica za kavo. Vse je odvisno od njenega videza. Vsekakor je kotni model primeren za tiste, ki se radi sprostijo v ležečem položaju. Dodatna prednost je možnost podaljšanja oz. možnost ležišča.

Obe različici kotnih garnitur sta lahko opremljeni s funkcionalnim udobnim naslonom. Ta se običajno pojavlja v dveh različicah. Ali s povsem ležečim hrbtiščem ali z udobnim naslonom za glavo, ki se mu lahko prilagodi tudi kot nagiba.

Pri obeh različicah je morda bolje razmisliti o garniturah brez naslonov za roke. To vam daje še vsaj en dodaten prostor za sedenje. Mnogi uporabniki ugotavljajo, da vizualno takšni izdelki izgledajo bolj elegantno in razbremenijo prostor. Še posebej velja o tem razmisliti, če je vaša družina zelo velika.

Kotne sedežne garniture imajo lahko tudi odlagalne police. Najpogosteje se nahajajo v naslonih za roke, služijo pa kot priročni prostor za odlaganje daljincev, kozarcev in drugih stvari.

Mehanizmi za pretvorbo v ležišče

Ne le velikost ležišča, ko je govora o konstrukcijah z možnostjo povečanja, je najpomembnejši faktor, ko gre za končno velikost ležišča oz. spalne površine, sam mehanizem za pretvorbo garniture v ležišče.

Vrste sistemov pri kotnih sedežnih garnitur:

  • Eurobook in sistem klik-klak za kompaktno spalno mesto,
  • sistem 'roll –out' in delfin – prostorno spalno mesto, skoraj popolnoma ravno,
  • harmonika omogoči ravno ležišče, velikost pa lahko precej variira: od zelo majhnega, do zelo velikega ležišča.

Ne pozabite: če izberete sedežno garnituro z mehanizmom za preoblikovanje, mora ta imeti dovolj prostora za spanje. Prisotnost zaboja oz. predala za shranjevanje posteljnine določa mehanizem preoblikovanja in proizvajalec. Ta možnost je zagotovo bonus, kajti kdo od nas si sredi noči želi 'raztovarjati omaro'?

 

Primerni tudi za pisarne

Obe različici sedežnih garnitur sta primerni tudi za ureditev pisarniškega prostora. Pomembno pa je razumeti, da bi morala biti njihova zasnova bolj skladna z uradnim slogom. Najpogosteje se za oblazinjenje kavčev v pisarnah izbere usnje, eko-usnje ali semiš. Ob minimalističnem slogu pisarn se bo v njej bolje znašel linearni, saj nase ne bo vlekel pretirane pozornosti.

Kateri kavč torej izbrati?

  • Če je v dnevni sobi dovolj prostora, je bolje kot linearno kupiti kotno sedežno garnituro. Je bistveno večja, nanjo se lahko udobno uležete in ima prostornejše (izvlečno) ležišče.
  • Iščete nenavadno notranjo rešitev? Bodite pozorni na t. i. otoške kavče.
  • Ali imate raje klasični slog? Linearni kavč je tisto, kar potrebujete. Odlikuje jih namreč preprostost. Hkrati lahko izberete popolnoma katero koli oblazinjeno tkanino, ki bo preoblikovala pohištvo.
  • Ali v vašem domu pogosto potrebujete dodatna ležišča? Bodite pozorni na kavče z izvlečnim ležiščem oz. pretvorbenih mehanizmom. Prepričajte se le, da je okoli njih dovolj prostora za končno postavitev.

V enem članku smo poskušali zbrati vse razlike med linearnimi in kotnimi sedežnimi garniturami, s čimer smo vam želeli pomagati, da boste bolje razumeli, katero je bolje kupiti. In ne pozabite: pohištvo ne sme biti le funkcionalno, v prvi vrsti vam mora biti pohištvo všeč. Zanesite se na svoj okus in naše nasvete in nikoli ne boste zgrešili! Če boste potrebovali kakšno dodatno pomoč pri izbiri sedežne garniture, lahko pokličite svetovalcev Svetpohistva.si.


MNENJA STRANK

Pograd Max-2 - 80x200 cm

   Veronika Čater - 2021-10-20

Zadovoljna z pogradom in ceno. Tudi ležišče je primerbo za majhne otroke

+ Hitra sestava

Stol Vigan moder

   Biserka Glasnovic - 2021-10-14

Stolice su identične bojom i modelom kao na slici. Izuzetno kvalitetne i prekrasno izgledaju u interijeru. Dostava brza i odlična komunikacija sa prodavačem. Za svaku pohvalu. Moja iskrena preporuka

+ Izvrsna kvaliteta

- Nema

Letveni pod RK 25 FIX 140x200 cm

   Nevenka - 2021-10-12

Priporočam, glede cene, glede kvalitete ter dostave.

Vzmetnica Polo - 160x200 cm

   Majda - 2021-10-12

Z vzmetnico smo zelo zadovoljni. Spanje na njej je odlično. Upamo le, da bo v takem stanju ostala čim bolj dolgo.

+ Veliko udobje.

Omara BC-07 bela sijaj

   bruno - 2021-10-06

Dobar omjer cijene i kvalitete

+ Kvaliteta

- Cena

Postelja v omari BC-12 bela sijaj - 160x200 cm

   bruno - 2021-10-06

Super krevet odličan je, na dostavu se čeka 30 dana... Ostalo je sve ok kvaliteta iverala je dobra

+ Kvaliteta dostava super je

- previše djelova redoslijed slaganja je nejasan

Postelja Michigan 140x200 cm Sonoma hrast

   Miraja - 2021-10-02

Hvala za vse in še enkrat hvala za popust

Vzmetnica Polo - 90x190 cm

   Imre - 2021-10-01

Zelo udobno ležišče..

+ Hitra dostava in enostavan prevzem

GOR